Yapılan araştırmalar göre, elma romatizmaya, kansızlığa çok iyi geldiği gibi, ağrı dindirici, dokuları yenileyici özelliklere de sahiptir. Kandaki glikoz oranını düşürür. Bu nedenle şeker hastaları için bulunmaz bir meyvedir elma.
Son yıllarda kolestrol yükselmesi tüm dünyanın gözünü korkutan bir olay haline geldi. Yapılan araştırmalara göre, elmanın kolestrol oranını %10'dan %20'ye kadar düşürdüğü görülmüş. Ayrıca elma kalbin en iyi koruyucusudur.
Elmanın bize getirdiği bu sayısız nimetlerden yararlanmak için, günde en az bir elma yemeniz gerekiyor. Bu sayıyı arttırmanızın ise size sayısız yararları var. Elma içerisinde C, A, B1 ve B2 vitaminleri olduğu için vitamin yönünden de çok zengin bir meyvedir.
Uzmanlar özellikle orta yaşlıların, günde iki elma yemelerini öneriyorlar. Çünkü günde yenen iki elma, mideyi yormadığı gibi, kolestrolü ayarlıyor, tokluk verdiği için aşırı yemeyi de önlüyor. Verdiği bu tokluk hissinden dolayı rejim yapanlar diyet listelerinden elmayı hiç eksik etmemeli.
Elma Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Elma sağlığı korumak açısından yararlı olduğu kadar, hastalıkların tedavisinde de başarıyla kullanılıyor. Elmanın faydalarından bazılarını şöyle sıralayabiliriz;
- Kolestrolü düşürür.
- Böbrekleri temizler.
- Yüksek tansiyonu düşürür.
- Baş ağrısına iyi gelir.
- Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir.
- Kan şekerini kontrol altında tutar.
- Bağırsak parazitlerinin dökülmesini sağlar.
- Tokluk verdiği ve kalorisi düşük olduğu için zayıflamaya yardımcıdır.
- Kabızlığı önler.
- Uykusuzluğa iyi gelir.
- İçerisinde ki C vitamini vücudun savunma sistemini güçlendirir.
- Demir eksikliğine iyi gelir.
- Yorgunluğu giderir.
Romatizma Ağrıları İçin:
Elmada tıpkı limon gibi, ürik asitin düşmanıdır. 3 elmayı kabuğu ile ince ince dilimledikten sonra, 1 litre kaynamış suda 20 dakika demlendirin. Bu suyu süzüp günde birkaç kez ufak dozlar halinde için. Romatizma ağrılarınızın azaldığını göreceksiniz.
Soğuk Algınlığı:
Elmayı ince ince dilimleyin, bir litre suyla on dakika kaynatın, 10-15 dakika soğumasını bekleyin,süzün ve birkaç kaşık bal ilave edin. Her akşam yatmadan önce bir bardak bunu ısıtarak sıcak olarak için.
Öksürük:
Bir litre suyun içerisine ince dilimlenmiş bir adet elmayı kabuklarıyla birlikte atın. Haşlandıktan sonra çay gibi sıcak olarak için.
Balgam Söktürmek İçin:
Elma kabuklarını soyun ve bu kabuklarla hazırladığınız çayın içerisine üzerine biraz tarçın, karanfil ve zencefil atın. 10 dakika demlendirdikten sonra, için.
Grip:
Bir elmanın kabuğunu soyun. Çekirdekleriyle birlikte bir litre suyun içine atın. Buna kabuklarıyla birlikte dilimlenmiş iki limon dilimi, bir tutam adaçayı, iki tutam ıhlamur ilave edip kaynatın. Ilık ılık için. İçmeden önce bal da koyarsanız daha iyi olur.
Güzelliğiniz İçin
Kuru Ciltler İçin:
Cildiniz kuru ise , veya soğuktan ve rüzgardan korumak istiyorsanız, bir elmayı rendeledikten sonra, benmari usulü ılıtın. İçine buğday tohumu ilave ederek, krem kıvamına getirin. Bunu yüzünüze sürerek 15-20 dakika bekletin. Sonra yıkayın. Buğday tohumu yerine yulaf unu da kullanılabilir.
Not: Yazımız bilgilendirme amaçlıdır. Tanı veya tedavi amaçlı yazılmamıştır. Sağlığınızla ilgili sorunlarınızda lütfen önce doktorunuza danışın.
*Basılı yayın organlarından derlenerek bilgilendirme amaçlı yazılmıştır.
Yorumlar
Yorum Gönder