İşte size kereviz saplarını ve yapraklarını atmadan değerlendirebileceğiniz, malzemesi az ve yapımı kolay mis gibi aromalı enfes bir tarif.
Kereviz Sapı Kavurması
Malzemeler:
* Bir bağ kereviz sapı
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 2 adet sivri biber (arzuya göre kırmızı biber de koyabilirsiniz)
* 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
* Tuz
Yapılışı:
* 1 adet kuru soğan küp küp doğranır.
* Tavaya 2-3 çorba kaşığı yağ alınıp, kızdırılır.
* Doğradığımız soğanlar tavaya ilave edilir.
* 2 diş sarımsak da küçük küçük doğranır ve tavaya ilave edilir.
* Sivri biberlerde ince ince doğranır, onlarda tavaya ilave edilerek kavrulur.
* İyice yıkadığımız kereviz sapları küçük küçük doğranır ve tavaya ilave edilir ve kapağı kapatılır. Ara sıra karıştırarak iyice yumuşayıncaya dek kavrulur.
* Tuzunu ilave ettikten sonra 1-2 dakika daha kavrulur ve ocak kapatılır.
* Yemeğimiz servise hazır. İsterseniz yanında sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun !
Tarifin Videosuna Buradan Ulaşabilirsiniz !
Tarifin Videosuna Buradan Ulaşabilirsiniz !
Yorumlar
Yorum Gönder