Kereviz Sapı Kavurması

İşte size kereviz saplarını ve yapraklarını atmadan değerlendirebileceğiniz, malzemesi az ve yapımı kolay mis gibi aromalı enfes bir tarif. Kereviz Sapı Kavurması Malzemeler: * Bir bağ kereviz sapı * 1 adet orta boy kuru soğan * 2 diş sarımsak * 2 adet sivri biber (arzuya göre kırmızı biber de koyabilirsiniz) * 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ * Tuz Yapılışı: * 1 adet kuru soğan küp küp doğranır. * Tavaya 2-3 çorba kaşığı yağ alınıp, kızdırılır. * Doğradığımız soğanlar tavaya ilave edilir. * 2 diş sarımsak da küçük küçük doğranır ve tavaya ilave edilir. * Sivri biberlerde ince ince doğranır, onlarda tavaya ilave edilerek kavrulur. * İyice yıkadığımız kereviz sapları küçük küçük doğranır ve tavaya ilave edilir ve kapağı kapatılır. Ara sıra karıştırarak iyice yumuşayıncaya dek kavrulur. * Tuzunu ilave ettikten sonra 1-2 dakika daha kavrulur ve ocak kapatılır. * Yemeğimiz servise hazır. İsterseniz yanında sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun !

Kereviz Sapı Kavurması Mutfak Notlarım



Tarifin Videosuna Buradan Ulaşabilirsiniz !

Yorumlar