Armudun kendine özgü mayhoş tadı ve kokusuyla, karanfil ve tarçının da birleşmesiyle mis gibi aromalı, jel kıvamında, leziz bir reçel ortaya çıkıyor. Kendi yaptığınız armut reçelinizle kahvaltı sofralarınıza lezzet katmaya ne dersiniz ;)
Armut Reçeli Tarifi
Malzemeler:
* Yarım kilo armut
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı su
* 3-4 adet karanfil
* 1 adet çubuk tarçın
* Yarım limon suyu
Yapılışı:
* Armutların kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkaralım ve küçük küçük doğrayalım.
* Tenceremize doğradığımız armutları, toz şekeri, suyu, karanfil ve çubuk tarçını alalım.
* Reçelimizi armutlar renk değiştirip, kıvam alana dek ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirelim. Bu pişirme işlemi yaklaşık olarak 40-50 dakika kadar sürecektir.
* Renk almaya başladığında içerisinden karanfilleri ve tarçını çıkaralım.
* Limon suyumuzu da kaynayan reçelimize ekleyelim ve bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocağımızı kapatalım.
* Reçelimizi kavanozumuza alalım ve soğuduktan sonra ağzını kapatarak kaldıralım. Armut reçelimiz hazır, istediğimiz zaman tüketebiliriz :)
Afiyet Olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder