Karadeniz'in vazgeçilmezi Kara Lahanayı barbunya ve bulgurlu yaptık. Bu şifa deposu leziz yemeği siz de denemeye ne dersiniz ?
Kara Lahana Yemeği (Barbunya ve Bulgurlu)
Malzemeler:
* 1 demet kara lahana
* 1 adet kuru soğan
* 1 su bardağı haşlanmış barbunya
* Yarım çay bardağı bulgur
* 1 yemek kaşığı salça
* 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
* tuz
Yapılışı:
* Kuru soğanı küçük küçük doğrayarak, zeytinyağında hafifçe kavuruyoruz. Salçayı ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz.
* Kara lahananın önce sap kısımlarını ince ince doğrayarak tenceremize ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz.
* Kara lahananın yapraklarını da ince ince doğrayıp tencereye ilave ederek 4-5 dk daha kavuruyoruz.
* Tenceremize bulgur ve suyu ekleyerek kara lahana yumuşayana dek kısık ateşte pişiriyoruz.
* Kara lahanalar yumuşayınca haşlanmış barbunya ve tuzu ilave ederek bir 10 dk. daha pişirmeye devam ediyoruz.
* Ocaktan yemeğimizi alıp bir 15 dakika demlendirip, sıcak sıcak servis yapabiliriz.
Afiyet Olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder