Kara Lahana Yemeği

Karadeniz'in vazgeçilmezi Kara Lahanayı barbunya ve bulgurlu yaptık. Bu şifa deposu leziz yemeği siz de denemeye ne dersiniz ?

Kara Lahana Yemeği Mutfak Notlarım
Kara Lahana Yemeği (Barbunya ve Bulgurlu) Malzemeler: * 1 demet kara lahana * 1 adet kuru soğan * 1 su bardağı haşlanmış barbunya * Yarım çay bardağı bulgur * 1 yemek kaşığı salça * 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ * tuz Yapılışı: * Kuru soğanı küçük küçük doğrayarak, zeytinyağında hafifçe kavuruyoruz. Salçayı ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. * Kara lahananın önce sap kısımlarını ince ince doğrayarak tenceremize ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. * Kara lahananın yapraklarını da ince ince doğrayıp tencereye ilave ederek 4-5 dk daha kavuruyoruz. * Tenceremize bulgur ve suyu ekleyerek kara lahana yumuşayana dek kısık ateşte pişiriyoruz. * Kara lahanalar yumuşayınca haşlanmış barbunya ve tuzu ilave ederek bir 10 dk. daha pişirmeye devam ediyoruz. * Ocaktan yemeğimizi alıp bir 15 dakika demlendirip, sıcak sıcak servis yapabiliriz. Afiyet Olsun !

Yorumlar