Misafir tabaklarının vazgeçilmez lezzeti, yapımı kolay, besleyici, ister salata, ister meze, isterseniz yemek olarak sunabileceğiniz Mercimek Köftesini siz de sevdiklerinize yapmak ister misiniz?
Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeler:
* 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
* 3 su bardağı su
* 1,5 su bardağı ince bulgur
* 1 çay bardağı zeytinyağ
* 2 adet kuru soğan
* 2 yemek kaşığı biber salçası (isterseniz 1 kaşık domates, 1 kaşık biber salçası şeklinde de koyabilirsiniz)
* 1,5 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kimyon (isterseniz 1 çay kaşığı karabiber de koyabilirsiniz)
* 5 adet taze soğan
* Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
* Kırmızı mercimeğinizi bol suda yıkayın ve 3 su bardağı suda haşlayın.
* Mercimekler suyunu çekmeye başlayınca ocağı kapatın ve ince bulguru ilave edin. Tencerenizin kapağı kapalı bir şekilde bulgurun şişmesi için 15 dk. bekletin.
* Tavanıza zeytinyağını alın ve küçük küçük doğradığınız soğanlarınızı ilave ederek 4-5 dakika kavurun.
* Soğanların üzerine salçanızı, tuzu, pul biberi ve kimyonu ilave ederek 3-4 dk daha kavurun.
* Şişen bulgur ve mercimeğinizi bir karıştırma kasesine alın ve üzerine salçalı harcınızı ekleyin.
* Taze soğan ve maydanozu da ince ince doğrayarak bu karışıma ilave edin.
* Tüm malzemeyi iyice özleşene dek yoğurun.
* Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinizde sıkarak şekil verin.
* Mercimek köftelerinizi servis tabağına alarak istediğiniz yeşillikler ve limonla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder