Mercimek Köftesi

Misafir tabaklarının vazgeçilmez lezzeti, yapımı kolay, besleyici, ister salata, ister meze, isterseniz yemek olarak sunabileceğiniz Mercimek Köftesini siz de sevdiklerinize yapmak ister misiniz?

Mercimek Köftesi Mutfak Notlarım
Mercimek Köftesi Tarifi Malzemeler: * 1,5 su bardağı kırmızı mercimek * 3 su bardağı su * 1,5 su bardağı ince bulgur * 1 çay bardağı zeytinyağ * 2 adet kuru soğan * 2 yemek kaşığı biber salçası (isterseniz 1 kaşık domates, 1 kaşık biber salçası şeklinde de koyabilirsiniz) * 1,5 tatlı kaşığı tuz * 1 çay kaşığı pul biber * 1 çay kaşığı kimyon (isterseniz 1 çay kaşığı karabiber de koyabilirsiniz) * 5 adet taze soğan * Yarım demet maydanoz Yapılışı: * Kırmızı mercimeğinizi bol suda yıkayın ve 3 su bardağı suda haşlayın. * Mercimekler suyunu çekmeye başlayınca ocağı kapatın ve ince bulguru ilave edin. Tencerenizin kapağı kapalı bir şekilde bulgurun şişmesi için 15 dk. bekletin. * Tavanıza zeytinyağını alın ve küçük küçük doğradığınız soğanlarınızı ilave ederek 4-5 dakika kavurun. * Soğanların üzerine salçanızı, tuzu, pul biberi ve kimyonu ilave ederek 3-4 dk daha kavurun. * Şişen bulgur ve mercimeğinizi bir karıştırma kasesine alın ve üzerine salçalı harcınızı ekleyin. * Taze soğan ve maydanozu da ince ince doğrayarak bu karışıma ilave edin. * Tüm malzemeyi iyice özleşene dek yoğurun. * Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinizde sıkarak şekil verin. * Mercimek köftelerinizi servis tabağına alarak istediğiniz yeşillikler ve limonla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun!

Yorumlar