Bal kabağını muhallebi ile denediniz mi hiç ? Bal kabağının muhallebi ile birlikte yarattığı enfes lezzete bayılacaksınız...
Muhallebili Bal Kabağı Tatlısı
Malzemeler:
*1/2 kg. bal kabağı
* 1 litre süt
* 2 su bardağı toz şeker
* 1/2 çay bardağı un
* 4 yemek kaşığı nişasta
* 1 paket vanilya
Yapılışı:
* Sütümüzü tencereye alıyoruz. İçerisine toz şeker, un ve nişastayı ilave ederek koyu bir kıvam alana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
* Ocaktan aldığımız muhallebinin içerisine margarin ve vanilyayı ilave ederek karıştırıyoruz.
* Tart kabımızı su ile hafifçe ıslatarak muhallebimizi kaba boşaltıyoruz ve buzdolabında 2 saat kadar soğumaya bırakıyoruz.
* Kabuklarını soyup, yıkadığımız ve küçük küçük doğradığımız bal kabaklarımızı 1 su bardağı toz şeker ile iyice yumuşayana dek birlikte pişiriyoruz.
* Pişen bal kabaklarımızı püre haline getirip, soğumaya bırakıyoruz.
* Buzdolabında soğuttuğumuz muhallebimizin üzerine bal kabağımızı yayıyoruz.
* Hindistan cevizi rendesi ile süsleyerek servis yapabiliriz.
Afiyet Olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder