Muhallebili Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağını muhallebi ile denediniz mi hiç ? Bal kabağının muhallebi ile birlikte yarattığı enfes lezzete bayılacaksınız...

Muhallebili Bal Kabağı Tatlısı Mutfak Notlarım
Muhallebili Bal Kabağı Tatlısı Malzemeler: *1/2 kg. bal kabağı * 1 litre süt * 2 su bardağı toz şeker * 1/2 çay bardağı un * 4 yemek kaşığı nişasta * 1 paket vanilya Yapılışı: * Sütümüzü tencereye alıyoruz. İçerisine toz şeker, un ve nişastayı ilave ederek koyu bir kıvam alana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. * Ocaktan aldığımız muhallebinin içerisine margarin ve vanilyayı ilave ederek karıştırıyoruz. * Tart kabımızı su ile hafifçe ıslatarak muhallebimizi kaba boşaltıyoruz ve buzdolabında 2 saat kadar soğumaya bırakıyoruz. * Kabuklarını soyup, yıkadığımız ve küçük küçük doğradığımız bal kabaklarımızı 1 su bardağı toz şeker ile iyice yumuşayana dek birlikte pişiriyoruz. * Pişen bal kabaklarımızı püre haline getirip, soğumaya bırakıyoruz. * Buzdolabında soğuttuğumuz muhallebimizin üzerine bal kabağımızı yayıyoruz. * Hindistan cevizi rendesi ile süsleyerek servis yapabiliriz. Afiyet Olsun !

Yorumlar