Kolayca yapabileceğiniz bu hafif ve lezzetli mezeye bayılacaksınız ;)
Patates Tarator
Malzemeler:
* 2 adet büyük boy patates
* 2 orta boy salatalık
* 6-7 dal dereotu
* 1 diş sarımsak
* 4 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yemek kaşığı mayonez
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ
* Tuz
* Karabiber
Yapılışı:
* Patateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayalım ve bir tencerede üzerini geçecek kadar su koyarak haşlayalım.
* Yumuşayan patateslerin suyunu süzüp bir kaba alalım, püre ezici ile ezelim ve soğumaya bırakalım.
* Salatalıkları rendeleyelim ve elimizle sıkarak sularını çıkaralım.
* Dereotunu ince ince kıyalım ve sarımsağı rendeleyelim.
* Soğuyan patateslerin üzerine salatalık, dereotu ve sarımsağı ekleyerek bir kaşık yardımıyla karıştıralım.
* Hazırladığımız bu karışımın üzerine yoğurt, mayonez, zeytinyağ, tuz ve karabiber ilave ederek tekrar iyice karıştıralım.
* Hazırladığınız taratoru ister servis tabağına alıp istediğiniz gibi süsleyerek, isterseniz bir kek kalıbı içine kaşıkla doldurup, düz bir tabağa ters çevirerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder