Patates Tarator

Kolayca yapabileceğiniz bu hafif ve lezzetli mezeye bayılacaksınız ;)

Patates Tarator Mutfak Notlarım
Patates Tarator Malzemeler: * 2 adet büyük boy patates * 2 orta boy salatalık * 6-7 dal dereotu * 1 diş sarımsak * 4 yemek kaşığı yoğurt * 2 yemek kaşığı mayonez * 2 yemek kaşığı zeytinyağ * Tuz * Karabiber Yapılışı: * Patateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayalım ve bir tencerede üzerini geçecek kadar su koyarak haşlayalım. * Yumuşayan patateslerin suyunu süzüp bir kaba alalım, püre ezici ile ezelim ve soğumaya bırakalım. * Salatalıkları rendeleyelim ve elimizle sıkarak sularını çıkaralım. * Dereotunu ince ince kıyalım ve sarımsağı rendeleyelim. * Soğuyan patateslerin üzerine salatalık, dereotu ve sarımsağı ekleyerek bir kaşık yardımıyla karıştıralım. * Hazırladığımız bu karışımın üzerine yoğurt, mayonez, zeytinyağ, tuz ve karabiber ilave ederek tekrar iyice karıştıralım. * Hazırladığınız taratoru ister servis tabağına alıp istediğiniz gibi süsleyerek, isterseniz bir kek kalıbı içine kaşıkla doldurup, düz bir tabağa ters çevirerek servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun!

Yorumlar