Osmanlı mutfağından günümüze gelen bu şekersiz pekmezle yapılan, ağızda lokum gibi dağılan enfes bir helva :)
Pekmezli Un Helvası
Malzemeler:
* 1 su bardağından bir parmak eksik süt
* Yarım su bardağı pekmez
* 60 gr tereyağ ya da margarin
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* 1,5 su bardağı un
* Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı:
* Tenceremize süt ve pekmezimizi alıyoruz, ılık olana dek karıştırıyoruz ve ocağımızın altını kapatıp bırakıyoruz.
* Başka bir tencereye tereyağ ya da margarini koyarak eritiyoruz ve üzerine sıvıyağı ilave ediyoruz.
* Yağ eriyince unu azar azar ilave ediyoruz ve topaklanmasını engellemek için sürekli karıştırarak rengini koyulaşana dek kavuruyoruz.
* Kıvamı hafif koyulaşınca daha önceden hazırladığımız süt pekmez karışımını azar azar ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz. Un sosu çekip helva kıvam alınca ocağı kapatıyoruz.
* Helvamıza kaşık yardımıyla şekil veriyoruz ve servis tabağımıza alıyoruz.
* Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi rendesi serperek servis yapabiliz.
Afiyet Olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder