Pekmezli Un Helvası

Osmanlı mutfağından günümüze gelen bu şekersiz pekmezle yapılan, ağızda lokum gibi dağılan enfes bir helva :)

Pekmezli Un Helvası Mutfak Notlarım
Pekmezli Un Helvası Malzemeler: * 1 su bardağından bir parmak eksik süt * Yarım su bardağı pekmez * 60 gr tereyağ ya da margarin * Yarım çay bardağı sıvıyağ * 1,5 su bardağı un * Hindistan cevizi rendesi Yapılışı: * Tenceremize süt ve pekmezimizi alıyoruz, ılık olana dek karıştırıyoruz ve ocağımızın altını kapatıp bırakıyoruz. * Başka bir tencereye tereyağ ya da margarini koyarak eritiyoruz ve üzerine sıvıyağı ilave ediyoruz. * Yağ eriyince unu azar azar ilave ediyoruz ve topaklanmasını engellemek için sürekli karıştırarak rengini koyulaşana dek kavuruyoruz. * Kıvamı hafif koyulaşınca daha önceden hazırladığımız süt pekmez karışımını azar azar ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz. Un sosu çekip helva kıvam alınca ocağı kapatıyoruz. * Helvamıza kaşık yardımıyla şekil veriyoruz ve servis tabağımıza alıyoruz. * Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi rendesi serperek servis yapabiliz. Afiyet Olsun !

Yorumlar