Peynirli Kek

Bu kez tatlı değil tuzlu kek yapıyoruz. Dereotlu, maydanozlu, taze soğanlı, zeytinli ve bol peynirli çay saatleri ya da kahvaltı sofraları için börek tadında enfes bir lezzet.

Peynirli Kek Mutfak Notlarım
Peynirli Kek Malzemeler: * 3 yumurta * 1 su bardağı yoğurt * 1 su bardağı sıvıyağ * 4-5 sap taze soğan * 1 tutam dereotu * 1 tutam maydanoz * 10 adet çekirdeği çıkarılıp doğranmış siyah zeytin * 1 kase süzme küp peynir (istediğiniz farklı tür peynirde kullanabilirsiniz) * 2,5 su bardağı un * 1 paket kabartma tozu * Tuz * Kırmızı toz biber * Karabiber * Kekik Yapılışı: * Karıştırma kabımıza yumurtaları kıralım ve çırpma teliyle iyice çırpalım. * Üzerine önce yoğurdu, sonra sıvıyağı ekleyip tekrar karıştıralım. * Taze soğan. maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayıp kabımıza ilave edelim. * Üzerine çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri, peynirlerimizi koyalım, unu eleyelim, kabartma tozu, tuz, kırmızı toz biber, karabiber ve kekiği koyalım ve spatula yardımıyla karıştıralım. * Hazırladığımız kek hamurumuzu kek kalıbımıza boşaltalım ve kaşık yardımıyla üzerini düzeltelim. * Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında ilk yarım saat fırın kapağını hiç açmadan, ilk yarım saatten sonra ara sıra kürdan batıp içinin pişip pişmediğini kontrol ederek pişirmeye devam edelim. * Piştikten sonra kalıbımızdan çıkaralım, dilimleyelim ve ılık ya da soğuk servis yapalım. Afiyet Olsun !

Yorumlar