Bu kez tatlı değil tuzlu kek yapıyoruz. Dereotlu, maydanozlu, taze soğanlı, zeytinli ve bol peynirli çay saatleri ya da kahvaltı sofraları için börek tadında enfes bir lezzet.
Peynirli Kek
Malzemeler:
* 3 yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 4-5 sap taze soğan
* 1 tutam dereotu
* 1 tutam maydanoz
* 10 adet çekirdeği çıkarılıp doğranmış siyah zeytin
* 1 kase süzme küp peynir (istediğiniz farklı tür peynirde kullanabilirsiniz)
* 2,5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* Tuz
* Kırmızı toz biber
* Karabiber
* Kekik
Yapılışı:
* Karıştırma kabımıza yumurtaları kıralım ve çırpma teliyle iyice çırpalım.
* Üzerine önce yoğurdu, sonra sıvıyağı ekleyip tekrar karıştıralım.
* Taze soğan. maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayıp kabımıza ilave edelim.
* Üzerine çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri, peynirlerimizi koyalım, unu eleyelim, kabartma tozu, tuz, kırmızı toz biber, karabiber ve kekiği koyalım ve spatula yardımıyla karıştıralım.
* Hazırladığımız kek hamurumuzu kek kalıbımıza boşaltalım ve kaşık yardımıyla üzerini düzeltelim.
* Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında ilk yarım saat fırın kapağını hiç açmadan, ilk yarım saatten sonra ara sıra kürdan batıp içinin pişip pişmediğini kontrol ederek pişirmeye devam edelim.
* Piştikten sonra kalıbımızdan çıkaralım, dilimleyelim ve ılık ya da soğuk servis yapalım.
Afiyet Olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder