Ramazan Pidesi

İftar sofralarınıza renk katacak, ramazan ayının vazgeçilmezi Ramazan Pidesini evde kendiniz yapıp sıcacık servis etmeye ne dersiniz? Yapımı kolay, leziz, çıtır çıtır Ramazan Pidesi tarifi ;)

Ramazan Pidesi Mutfak Notlarım


Ramazan Pidesi Malzemeler: * 3,5 su bardağı un * 1,5 su bardağı süt * 6 gr. yaş maya * 1 tatlı kaşığı tuz * 1/2 su bardağı su (hamuru için) * 1/2 su bardağı yoğurt * 1/2 çay bardağı su (üzeri için) * 1 yemek kaşığı zeytinyağ * Çörekotu * Susam Yapılışı: * Derin bir kase içerisine sütü alalım ve içerisine mayayı koyarak tahta kaşık yardımı ile eriyene dek karıştıralım. * Büyük bir kaba unu eleyelim ve ortasını elimizle çukurlaştıralım. Hazırladığımız mayalı sütü ortasına koyarak tahta spatula yardımıyla una iyice yedirelim. * Yarım su bardağından bir parmak eksik suya tuzu ekleyip iyice karıştıralım ve hazırladığımız bu tuzlu suyuda hamura ekleyip spatula ile karıştırmaya devam edelim. * 10 dakika kadar karıştırdığımız hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım ve tezgaha vurdurarak iyice yoğuralım. Hamur ele yapışan bir kıvamda olucak o nedenle tekrar un ilave etmeyin. * Hamur elimize daha az yapışmaya başladığında hamuru ikiye bölün ve yuvarlayın. Yuvarladığınız bu parçaları tekrar üst üste koyun, bastırın ve tekrar ikiye bölün. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın. * Son olarak iki hamur parçamızı bir kaba alarak üzerlerini örtelim ve ılık bir yerde 2 saat mayalanmaya bırakalım. * Üzerine sürmek için yoğurt, su ve zeytinyağını bir kaseye alarak karıştıralım. * Mayalanan hamurlarımızdan birini un serptiğimiz tezgaha alarak elimizle ya da merdane yardımı ile pide şekli verelim. Açma işlemi bitince parmağımızla önce kenarlarını şekillendirelim sonra ortasına kare şekil verelim. * Pidemizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alalım.Son olarak hazırladığımız sosu bir fırça yardımıyla üzerine sürelim ve çörekotu, susam serpelim. * Önceden 230 derecede ısıttığımız fırında önce 5 dakika pişirelim. Sonra fırın derecesine 200 dereceye düşürelim ve bir 15 dakika daha pişirelim. * Ramazan pidemiz servise hazır. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun!

Yorumlar