İftar sofralarınıza renk katacak, ramazan ayının vazgeçilmezi Ramazan Pidesini evde kendiniz yapıp sıcacık servis etmeye ne dersiniz? Yapımı kolay, leziz, çıtır çıtır Ramazan Pidesi tarifi ;)
Ramazan Pidesi
Malzemeler:
* 3,5 su bardağı un
* 1,5 su bardağı süt
* 6 gr. yaş maya
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 su bardağı su (hamuru için)
* 1/2 su bardağı yoğurt
* 1/2 çay bardağı su (üzeri için)
* 1 yemek kaşığı zeytinyağ
* Çörekotu
* Susam
Yapılışı:
* Derin bir kase içerisine sütü alalım ve içerisine mayayı koyarak tahta kaşık yardımı ile eriyene dek karıştıralım.
* Büyük bir kaba unu eleyelim ve ortasını elimizle çukurlaştıralım. Hazırladığımız mayalı sütü ortasına koyarak tahta spatula yardımıyla una iyice yedirelim.
* Yarım su bardağından bir parmak eksik suya tuzu ekleyip iyice karıştıralım ve hazırladığımız bu tuzlu suyuda hamura ekleyip spatula ile karıştırmaya devam edelim.
* 10 dakika kadar karıştırdığımız hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım ve tezgaha vurdurarak iyice yoğuralım. Hamur ele yapışan bir kıvamda olucak o nedenle tekrar un ilave etmeyin.
* Hamur elimize daha az yapışmaya başladığında hamuru ikiye bölün ve yuvarlayın. Yuvarladığınız bu parçaları tekrar üst üste koyun, bastırın ve tekrar ikiye bölün. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın.
* Son olarak iki hamur parçamızı bir kaba alarak üzerlerini örtelim ve ılık bir yerde 2 saat mayalanmaya bırakalım.
* Üzerine sürmek için yoğurt, su ve zeytinyağını bir kaseye alarak karıştıralım.
* Mayalanan hamurlarımızdan birini un serptiğimiz tezgaha alarak elimizle ya da merdane yardımı ile pide şekli verelim. Açma işlemi bitince parmağımızla önce kenarlarını şekillendirelim sonra ortasına kare şekil verelim.
* Pidemizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alalım.Son olarak hazırladığımız sosu bir fırça yardımıyla üzerine sürelim ve çörekotu, susam serpelim.
* Önceden 230 derecede ısıttığımız fırında önce 5 dakika pişirelim. Sonra fırın derecesine 200 dereceye düşürelim ve bir 15 dakika daha pişirelim.
* Ramazan pidemiz servise hazır. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder