Tarhana Çorbası

Türk mutfağının yüzyıllardır vazgeçilmez yöresel lezzetlerinden, besleyici, mis gibi kokan, şifa kaynağı, sarımsaklı ve baharatlı Tarhana Çorbası...

Tarhana Çorbası Mutfak Notlarım
Tarhana Çorbası Malzemeler: * 3 yemek kaşığı toz tarhana * 1 litre su * 2 yemek kaşığı zeytinyağ * 2-3 diş sarımsak * 1 çay kaşığı kırmızı toz biber * 1 çay kaşığı kuru nane * 1 çay kaşığı kekik * 1 yemek kaşığı salça * 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: * Toz tarhanamızı bir su bardağı su ile ıslatıp, karıştıralım ve 20 dakika kadar bekletelim. * Tenceremize zeytinyağı alalım, sarımsakları ince ince kıyarak yağda kavuralım. * Baharatları ilave ederek kavurmaya devam edelim. * Salçamıza da ekleyip kavurduktan sonra ıslattığımız tarhanamızı ve suyumuzu ilave edelim, kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. * Çorbamız kaynamaya başladığında tuzunu ilave edelim, ocağın altını kısarak bir beş dakika daha kaynatalım. * Çorbamızı sıcak sıcak servis edebiliriz. Afiyet Olsun !

Yorumlar