Türk mutfağının yüzyıllardır vazgeçilmez yöresel lezzetlerinden, besleyici, mis gibi kokan, şifa kaynağı, sarımsaklı ve baharatlı Tarhana Çorbası...
Tarhana Çorbası
Malzemeler:
* 3 yemek kaşığı toz tarhana
* 1 litre su
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ
* 2-3 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1 çay kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
* Toz tarhanamızı bir su bardağı su ile ıslatıp, karıştıralım ve 20 dakika kadar bekletelim.
* Tenceremize zeytinyağı alalım, sarımsakları ince ince kıyarak yağda kavuralım.
* Baharatları ilave ederek kavurmaya devam edelim.
* Salçamıza da ekleyip kavurduktan sonra ıslattığımız tarhanamızı ve suyumuzu ilave edelim, kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
* Çorbamız kaynamaya başladığında tuzunu ilave edelim, ocağın altını kısarak bir beş dakika daha kaynatalım.
* Çorbamızı sıcak sıcak servis edebiliriz.
Afiyet Olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder