Tuzlu Çubuk

Çay saatleriniz için ya da çocuklarınızın beslenme çantalarına koyabileceğiniz, ağızda dağılan leziz bir kurabiye. Yağlı gevrek tadındaki bu kurabiyeleri deneyenler çok sevdi ;)

Tuzlu Çubuk Mutfak Notlarım
Tuzlu Çubuk Malzemeler: * Yarım paket margarin (125gr) * 1 çay bardağı sıvıyağ * 1 adet yumurta * 1 tatlı kaşığı sirke * 1 tatlı kaşığı toz şeker * 1 tatlı kaşığı tuz * 3 su bardağı un * 1 paket kabartma tozu Üzeri İçin; * 1 yemek kaşığı pekmez * 1 yemek kaşığı yoğurt * Susam * Çörekotu Yapılışı: * Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvıyağ, yumurta, sirke, toz şeker, tuz, elenmiş un ve kabartma tozu hepsi bir kaba alarak karıştıralım. * Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğuralım. * Hamurun tamamını dikdörtgen ya da kare şeklinde açalım (çok ince olmasın, ortalama yarım parmak kalınlığında ) ve bir parmak genişliğinde istediğimiz uzunluklarda keselim. * Kestiğimiz dilimleri yağlı kağıt serili fırın tepsimize alalım ve üzerine pekmez ve yoğurt karıştırarak hazırladığımız sosu fırça yardımıyla sürelim. * Son olarak dilimlerin üzerine susam ve çörekotu serpelim. * Önceden ısıttığımız 170 dereceli fırında yaklaşık 30-35 dakika kurabiyelerimiz kızarana dek pişirelim. * Kurabiyeleriniz soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz :) Afiyet Olsun !

Yorumlar