Çay saatleriniz için ya da çocuklarınızın beslenme çantalarına koyabileceğiniz, ağızda dağılan leziz bir kurabiye. Yağlı gevrek tadındaki bu kurabiyeleri deneyenler çok sevdi ;)
Tuzlu Çubuk
Malzemeler:
* Yarım paket margarin (125gr)
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı sirke
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 3 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin;
* 1 yemek kaşığı pekmez
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* Susam
* Çörekotu
Yapılışı:
* Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvıyağ, yumurta, sirke, toz şeker, tuz, elenmiş un ve kabartma tozu hepsi bir kaba alarak karıştıralım.
* Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğuralım.
* Hamurun tamamını dikdörtgen ya da kare şeklinde açalım (çok ince olmasın, ortalama yarım parmak kalınlığında ) ve bir parmak genişliğinde istediğimiz uzunluklarda keselim.
* Kestiğimiz dilimleri yağlı kağıt serili fırın tepsimize alalım ve üzerine pekmez ve yoğurt karıştırarak hazırladığımız sosu fırça yardımıyla sürelim.
* Son olarak dilimlerin üzerine susam ve çörekotu serpelim.
* Önceden ısıttığımız 170 dereceli fırında yaklaşık 30-35 dakika kurabiyelerimiz kızarana dek pişirelim.
* Kurabiyeleriniz soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz :)
Afiyet Olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder