Aşurelik buğday ile çok pratik, sağlıklı ve bereketli bir tarif. Çay saatlerinde kısıra alternatif olarak sunabileceğiniz nefis bir salata.
Buğday Salatası
Malzemeler:
* 1 su bardağı aşurelik buğday
* 2-3 sap taze soğan
* 3-4 adet sivri biber
* 3 adet kornişon turşu
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet dereotu
* 1 kase konserve mısır
* Yarım limon suyu
* Zeytinyağ
* Tuz
Yapılışı:
* Buğdayımızı bir gece önceden ıslatıp, sabah haşlıyoruz ve suyunu süzdükten sonra kaseye alıyoruz.
* Tüm sebzelerimizi küçük küçük doğruyoruz. Buğday soğuduktan sonra üzerine ilave ediyoruz.
* Küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu sosu da diğer malzemeye ekleyip, karıştırıyoruz.
* Salatamızı servis tabağına alıp, süsleyerek servis yapabiliriz.
Afiyet Olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder