Çatal

Pastanelerin klasik tatlarından mis gibi mahlep kokulu, kıyır kıyır, kahvaltılarınızı, çay saatlerinizi süsleyecek enfes oldukça pratik ve lezzetli çatal tarifi ;)

Çatal Mutfak Notlarım
Çatal Malzemeler: * 1 çay bardağı sirke * 1 çay bardağı sıvı yağ * 1 yumurta (sarısı üzerine) * 250 gr. margarin * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 tatlı kaşığı toz şeker * 1 çay kaşığı mahlep * Çörekotu * Aldığı kadar un ( yaklaşık olarak 4,5 su bardağı) Yapılışı: * Bütün malzemeleri hamur yoğurma kabımızda karıştıralım. Aldığı kadar un ilave ederek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene dek yoğuralım. * Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak önce şeritler yapalım ve bu şeritlerden çatal şekli verelim. * Yağlı kağıt serili fırın tepsimize hazırladığımız çatalları alalım. Üzerine önce yumurta sarısı sürelim sonra çörekotu serpelim. * Önceden ısıtılmış fırında çatallarımızın üzeri kızarana dek pişirelim. Afiyet Olsun !

Yorumlar