Pastanelerin klasik tatlarından mis gibi mahlep kokulu, kıyır kıyır, kahvaltılarınızı, çay saatlerinizi süsleyecek enfes oldukça pratik ve lezzetli çatal tarifi ;)
Çatal
Malzemeler:
* 1 çay bardağı sirke
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 yumurta (sarısı üzerine)
* 250 gr. margarin
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı mahlep
* Çörekotu
* Aldığı kadar un ( yaklaşık olarak 4,5 su bardağı)
Yapılışı:
* Bütün malzemeleri hamur yoğurma kabımızda karıştıralım. Aldığı kadar un ilave ederek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene dek yoğuralım.
* Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak önce şeritler yapalım ve bu şeritlerden çatal şekli verelim.
* Yağlı kağıt serili fırın tepsimize hazırladığımız çatalları alalım. Üzerine önce yumurta sarısı sürelim sonra çörekotu serpelim.
* Önceden ısıtılmış fırında çatallarımızın üzeri kızarana dek pişirelim.
Afiyet Olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder