Elmalı Tart

Anavatanı İngiltere olan, dünyanın en popüler bu tatlısı, kıyır kıyır tart hamuru içerisine birbirine çok yakışan elma ve tarçın eklenince asla vazgeçemeyeceğiniz harika bir lezzet oluyor.

Elmalı Tart Mutfak Notlarım
Elmalı Tart Malzemeler: * 8 kahve fincanı un * 250 gr. margarin * 1 adet yumurta * 1 yemek kaşığı yoğurt * 1 paket kabartma tozu * 1 paket vanilya * 1 yemek kaşığı pudra şekeri * 3 adet elma * 1 çay bardağı toz şeker * 1 tatlı kaşığı toz tarçın Yapılışı: * Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyelim. Ortasına oda sıcaklığında margarin, yumurta, yoğurt, pudra şeker koyup karıştıralım. * Kulak memesi yumuşaklığına gelene dek hamurumuzu yoğuralım. * Elmaları soyup, rendeleyelim. İçerisine toz şeker ve tarçın koyup karıştıralım. * Hamurumuzdan bir küçük parça ayırıp kalanını yarım cm genişliğinde açalım. Yağladığımız tart kalıbımıza açtığımız parçayı alıp tepsinin kenarlarını da kapatacak şekilde hamuru yerleştirelim. * Hazırladığımız elmalı karışımı hamurun üzerine döküp yayalım. Hamurdan ayırdığımız küçük parça ile ince çubuklar yaparak tart kalıbının üzerine kafes kafes yerleştirelim. * Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzeri pembeleşene dek pişirelim. * Fırından çıkıp soğuyunca, dilimleyip üzerine pudra şekeri serperek servis yapabiliriz. Afiyet Olsun !

Yorumlar