Anavatanı İngiltere olan, dünyanın en popüler bu tatlısı, kıyır kıyır tart hamuru içerisine birbirine çok yakışan elma ve tarçın eklenince asla vazgeçemeyeceğiniz harika bir lezzet oluyor.
Elmalı Tart
Malzemeler:
* 8 kahve fincanı un
* 250 gr. margarin
* 1 adet yumurta
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 yemek kaşığı pudra şekeri
* 3 adet elma
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Yapılışı:
* Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyelim. Ortasına oda sıcaklığında margarin, yumurta, yoğurt, pudra şeker koyup karıştıralım.
* Kulak memesi yumuşaklığına gelene dek hamurumuzu yoğuralım.
* Elmaları soyup, rendeleyelim. İçerisine toz şeker ve tarçın koyup karıştıralım.
* Hamurumuzdan bir küçük parça ayırıp kalanını yarım cm genişliğinde açalım. Yağladığımız tart kalıbımıza açtığımız parçayı alıp tepsinin kenarlarını da kapatacak şekilde hamuru yerleştirelim.
* Hazırladığımız elmalı karışımı hamurun üzerine döküp yayalım. Hamurdan ayırdığımız küçük parça ile ince çubuklar yaparak tart kalıbının üzerine kafes kafes yerleştirelim.
* Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzeri pembeleşene dek pişirelim.
* Fırından çıkıp soğuyunca, dilimleyip üzerine pudra şekeri serperek servis yapabiliriz.
Afiyet Olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder