Etimekli Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı

Bu tatlıyı denemeyen pişman olur. Yapımı kolay, tadı damağınızda kalacak harika bir lezzet. Yazın sıcak günlerine çok yakışacak bir tatlı.

Etimekli Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Mutfak Notlarım
Etimekli Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Mutfak Notlarım


Etimekli Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı
Malzemeler: * 9 adet tuzsuz etimek Şerbeti İçin: * 1 su bardağı toz şeker * 1,5 su bardağı su * 3 damla limon suyu Muhallebisi İçin: * 1 litre süt * 125 gr margarin ya da tereyağı * 1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı un * 1 paket vanilya Yapılışı: * Önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Tenceremize şekerimizi koyup ara sıra karıştırarak erimesini sağlıyoruz. Şekerin tamamı eriyip karamelize olunca yavaşça suyumuzu döküyoruz. Önce katılaşacak fakat su kaynamaya başlayınca sertleşen şeker tekrar eriyecek. Limon suyumuzu da ilave edip şerbetimizi ocaktan alıp 1-2 dakika soğutuyoruz. * Dikdörtgen bir borcam kabına etimeklerimizi dizelim. Üzerlerine hazırladığımız şerbeti bir kepçe yardımıyla gezdirelim. * Muhallebi için tenceremize yağımızı koyup eritelim. Yağ eriyince unu koyalım ve sürekli karıştırarak 3-5 dakika kadar kavuralım. Kavrulmuş un üzerine sütü azar azar ilave edelim ve sürekli çırpıcı yardımıyla karıştıralım. Toz şekeri de ekleyelim ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. * Muhallebimizi ocaktan alalım. İçerisine vanilya ekleyip mikser ile 2 dakika çırpalım. Muhallebimizi etimeklerin üzerine dökerek yayalım. Oda sıcaklığında soğutalım. * Buzdolabında en az 3 saat dinlendirdiğimiz tatlımızın üzerini zevkimize göre süsleyerek servis yapabiliriz. Afiyet Olsun !

Yorumlar