İki Renkli Etimek Tatlısı

Kızarmış ekmek, muhallebi ve krem şanti ile kolay ve hafif bir tatlı.

İki Renkli Etimek Tatlısı Mutfak Notlarım
İki Renkli Etimek Tatlısı Malzemeler: * 1 paket etimek * 2 su bardağı toz şeker * 2 su bardağı su * 1 tatlı kaşığı limon suyu Kreması İçin: * 2 su bardağı süt * 2 yemek kaşığı kakao * 2 yemek kaşığı un * Yarım çay bardağı toz şeker * 1 paket vanilya Üzeri İçin: * 1 paket krem şanti * 1 su bardağı süt * Çikolata Yapılışı: * Köşeli bir tepsiye tek sıra halinde etimekleri dizelim. * Şeker, limon suyu ve suyu bir tencereye alalım ve 5 dakika kaynatalım, ocaktan alalım. Ilıyınca yarısını etimeklerin üzerine dökelim. * Krema için tencereye un, şeker, kakao, vanilya ve sütü alalım ve çırpalım. Sürekli karıştırarak göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ocaktan alalım soğutarark mikser ile 1-2 dakika çırpalım. Ve etimeklerin üzerine dökelim. * Kalan etimekleri kremanın üzerine dizelim ve şurubumuzun diğer yarısını bu etimeklerin üzerine gezdirelim. * Süt ve krem şantiyi bir kaba alarak mikser ile önce düşük sonra yüksek ayarda bir kaç dakika çırpalım. Hazırladığımız krem şantiyi de etimeklerimizin üzerine yayalım. * isterseniz üzerine çikolata rendeleyebilirsiniz. Buzdolabında bir kaç saat soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Yorumlar