Türk mutfağının demirbaşlarından, herkesin severek yediği, her öğünde tüketilebilecek, yapımı kolay leziz bir çorba.
Mercimek Çorbası
Malzemeler:
* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 adet kuru soğan
* 1 adet patates
* 1 adet havuç
* 1 yemek kaşığı salça
* 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1 litre su
Yapılışı:
* Mercimek ayıklanır, yıkanır ve tencereye alınır.
* Kuru soğan, patates, havuç soyulur, yıkanır ve iri iri doğranarak tencereye ilave edilir.
* Suyumuzu da tencereye alıp, sebzeler pişene dek haşlanır.
* Sebzeler haşlandıktan sonra ocak kapatılır, biraz ılıyınca mikserden geçirilir.
* Başka bir tencereye zeytinyağ alınır ve salça konulup kavrulur. Sonra mikserden geçirilen karışım eklenir. Tuz ve kırmızı toz biber de eklenip biraz daha kaynatılır.
Afiyet Olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder