Alıştığımız mantının dışında farklı bir lezzet olan Patatesli Mantıya herkes özellikle de vejetaryen beslenenler bayılacak ;)
Patatesli Mantı
Malzemeler:
Hamuru İçin;
* 3 su bardağı un
* 1 yumurta
* 1 su bardağı su
* Tuz
İçi İçin;
* 3 orta boy patates
* 1 orta boy kuru soğan
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* Tuz
* Karabiber
* Nane
Üzeri İçin;
* 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı salça
* Pul biber
* 1 su bardağı yoğurt
* 2-3 diş sarımsak
Yapılışı:
* Hamur yoğuracağımız kaba unu eleyelim. Ortasını açarak yumurta, su ve tuzu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
* Üzerine nemli bir bez ya da streç film örterek 20-25 dakika dinlendirelim.
* Tavaya sıvı yağı alıp küp küp doğradığımız soğanlarımızı kavuralım.
* Haşlayıp rendelediğimiz patateslerimizi, tuzu, pul biberi ve kavurduğumuz soğanı ekleyerek karıştıralım.
* Dinlendirdiğimiz hamurdan iki eşit beze yapalım ve bezelerimizi unlanmış zeminde açalım. Açtığımız yufkaları küçük kareler şeklinde keselim ve ortalarına hazırladığımız patatesli harcı koyarak, kenarlarını üst tarafta birleştirerek kapatalım.
* Bir tencereye su koyup kaynatalım. İçerisine sıvı yağ ve tuz ekleyelim, kaynayan suya mantı hamurlarını koyup yumuşayana dek pişirelim.
* Pişen hamurlarımızı servis tabağına alalım. Üzerine önce sarımsaklı yoğurt gezdirelim. Başka bir tavada sıvı yağ ile salçayı kavuralım. Son olarak salçalı sosu üzerine gezdirelim ve sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder