Yapımı çok kolay ama lezzeti mükemmel bir çörek tarifi. Genellikle tatlı olarak tüketilen ay çöreğini bu kez tuzlu, patates ve peynirli harç ile yaptık.
Patatesli Tuzlu Ay Çöreği
Malzemeler:
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
* Yarım paket margarin
* 4 orta boy patates
* 1 adet yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* Tuz
* 1 küçük kase lor ( istediğiniz tür beyaz peynir kullanabilirsiniz)
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet dereotu
* 5 su bardağı un
Yapılışı:
* Yoğurma kabımıza yağ, yoğurt, kabartma tozu, tuzu alıp karıştıralım. Elenmiş unumuzu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım.
* Diğer tarafta patateslerimizi haşlayalım. Haşlanan patatesleri ezin ve içerisine peynir, doğranmış maydanoz ve dereotu ile yumurta akını koyarak karıştırın.
* Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak el ya da merdane ile 10-12 cm çapında açarak bir kenarına haırladığımız patatesli karışından koyalım, önce rulo yapalım, sonra bu ruloyu ay çöreği şekli verelim.
* hazırladığımız ay çöreklerimizi yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürerek, daha önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
* Patatesli Tuzlu Ay Çöreklerimiz servise hazır.
Afiyet Olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder