Patatesli Tuzlu Ay Çöreği

Yapımı çok kolay ama lezzeti mükemmel bir çörek tarifi. Genellikle tatlı olarak tüketilen ay çöreğini bu kez tuzlu, patates ve peynirli harç ile yaptık.

Patatesli Tuzlu Ay Çöreği Mutfak Notlarım
Patatesli Tuzlu Ay Çöreği Malzemeler: * 1 su bardağı yoğurt * 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ * Yarım paket margarin * 4 orta boy patates * 1 adet yumurta * 1 paket kabartma tozu * Tuz * 1 küçük kase lor ( istediğiniz tür beyaz peynir kullanabilirsiniz) * Yarım demet maydanoz * Yarım demet dereotu * 5 su bardağı un Yapılışı: * Yoğurma kabımıza yağ, yoğurt, kabartma tozu, tuzu alıp karıştıralım. Elenmiş unumuzu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. * Diğer tarafta patateslerimizi haşlayalım. Haşlanan patatesleri ezin ve içerisine peynir, doğranmış maydanoz ve dereotu ile yumurta akını koyarak karıştırın. * Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak el ya da merdane ile 10-12 cm çapında açarak bir kenarına haırladığımız patatesli karışından koyalım, önce rulo yapalım, sonra bu ruloyu ay çöreği şekli verelim. * hazırladığımız ay çöreklerimizi yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürerek, daha önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirelim. * Patatesli Tuzlu Ay Çöreklerimiz servise hazır. Afiyet Olsun !

Yorumlar