Patlıcan Cive

Antalya yöresine ait patlıcan, domates ve pirinçle kolayca hazırlanan yaz sofralarını tatlandıracak güzel bir sebze yemeği ;)

Patlıcan Cive Mutfak Notlarım
Patlıcan Cive Malzemeler: * 2 orta boy patlıcan * 1 orta boy kuru soğan * 3-4 adet sivri biber * 1-2 orta boy domates * Yarım demet maydanoz * Yarım çay bardağı pirinç * 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı * Tuz Yapılışı: * Patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve küçük küpler şeklinde doğrayarak tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim. Sonra yıkayıp süzgeçe alalım. * Tenceremize zeytinyağını alalım, küp küp doğradığımız soğanları ekleyip hafif pembeleşene dek kavuralım. Küçük küçük doğradığımız sivri biberleri de ekleyip 2-3 dakika daha kavuralım. Patlıcanları da ekleyip patlıcanlar yumuşayana dek kavuralım. * Domatesleri küçük küpler halinde doğrayıp yumuşayan patlıcanlara ilave edelim. * Domateslerimiz de bir kaç dakika kavrulduktan sonra üzerine pirinçleri ekleyip üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyelim, tuzunu koyup yemeğimizi ağır ateşte pişirelim. * Yemeğimizi ateşten alalım ve soğuduktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapabiliriz. Afiyet Olsun !

Yorumlar