Antalya yöresine ait patlıcan, domates ve pirinçle kolayca hazırlanan yaz sofralarını tatlandıracak güzel bir sebze yemeği ;)
Patlıcan Cive
Malzemeler:
* 2 orta boy patlıcan
* 1 orta boy kuru soğan
* 3-4 adet sivri biber
* 1-2 orta boy domates
* Yarım demet maydanoz
* Yarım çay bardağı pirinç
* 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tuz
Yapılışı:
* Patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve küçük küpler şeklinde doğrayarak tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim. Sonra yıkayıp süzgeçe alalım.
* Tenceremize zeytinyağını alalım, küp küp doğradığımız soğanları ekleyip hafif pembeleşene dek kavuralım. Küçük küçük doğradığımız sivri biberleri de ekleyip 2-3 dakika daha kavuralım. Patlıcanları da ekleyip patlıcanlar yumuşayana dek kavuralım.
* Domatesleri küçük küpler halinde doğrayıp yumuşayan patlıcanlara ilave edelim.
* Domateslerimiz de bir kaç dakika kavrulduktan sonra üzerine pirinçleri ekleyip üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyelim, tuzunu koyup yemeğimizi ağır ateşte pişirelim.
* Yemeğimizi ateşten alalım ve soğuduktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapabiliriz.
Afiyet Olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder