Tam Buğday Ekmeği

Evde tam buğday unu ile uzmanların önerdiği lif, mineral ve vitamin bakımından oldukça zengin, beyaz ekmekten besin değeri açısından daha zengin olan tam buğday ekmeği yapıyoruz ;)

Tam Buğday Ekmeği Mutfak Notlarım
Tam Buğday Ekmeği Malzemeler : * 1 paket yaş maya * 1 tatlı kaşığı toz şeker * 1 tatlı kaşığı tuz * 2 su bardağı su * 4 su bardağı tam buğday unu Yapılışı: * Yaş mayamızı bir kaba alalım ve üzerine şekeri koyalım. Daha sonra su ilave ederek mayanın erimesini bekleyelim. * Tam buğday unumuzu yoğurma kabımıza alarak üzerine tuz serpiştirelim. Unun ortasını açarak hazırladığımız mayamızı ilave edelim ve hamurumuzu yoğuralım. * Hamurumuzun üzerini kapatarak bir saat mayalandıralım. * Tezgahımızı unlayalım ve mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım. Elimizle hamuru toparlayalım. * Topaladığımız hamuru dört eşit parçaya bölelim. Her bir parçaya elimizle şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize hazırladığımız hamurları alalım ve üzerini kapatarak yarım saat daha mayalandıralım. * Mayalanan hamurların üzerine bıçak yardımıyla çizik atalım ve üzerlerine fırça ile su sürelim. * Daha önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15-20 dakika kadar ekmeklerimizi pişirelim. Afiyet Olsun !

Yorumlar