Evde tam buğday unu ile uzmanların önerdiği lif, mineral ve vitamin bakımından oldukça zengin, beyaz ekmekten besin değeri açısından daha zengin olan tam buğday ekmeği yapıyoruz ;)
Tam Buğday Ekmeği
Malzemeler :
* 1 paket yaş maya
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 su bardağı su
* 4 su bardağı tam buğday unu
Yapılışı:
* Yaş mayamızı bir kaba alalım ve üzerine şekeri koyalım. Daha sonra su ilave ederek mayanın erimesini bekleyelim.
* Tam buğday unumuzu yoğurma kabımıza alarak üzerine tuz serpiştirelim. Unun ortasını açarak hazırladığımız mayamızı ilave edelim ve hamurumuzu yoğuralım.
* Hamurumuzun üzerini kapatarak bir saat mayalandıralım.
* Tezgahımızı unlayalım ve mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım. Elimizle hamuru toparlayalım.
* Topaladığımız hamuru dört eşit parçaya bölelim. Her bir parçaya elimizle şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize hazırladığımız hamurları alalım ve üzerini kapatarak yarım saat daha mayalandıralım.
* Mayalanan hamurların üzerine bıçak yardımıyla çizik atalım ve üzerlerine fırça ile su sürelim.
* Daha önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15-20 dakika kadar ekmeklerimizi pişirelim.
Afiyet Olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder