Zeytinyağlı Havuç Ezmesi

Sarımsaklı yoğurtla, kavrulmuş havuç ve soğanlı nefis bir meze tarifi.

Zeytinyağlı Havuç Ezmesi Mutfak Notlarım
Zeytinyağlı Havuç Ezmesi Malzemeler: * Yarım kg. havuç * 2 adet kuru soğan * Yarım su bardağı zeytinyağı * Yarım kg. yoğurt * 3 diş sarımsak * Tuz * Bir avuç maydanoz Yapılışı: * Kuru soğan ve havuçları rendeleyelim. * Zeytinyağını tencereye alıp rendelenmiş soğan ve havuçlarımızı kapak örtüp, ara sıra karıştırmak suretiyle pişirelim. * Soğuduktan sonra, sarımsaklı yoğurt döküp karıştıralım. Servis tabağımıza alıp, maydanoz yaprakları ile süsleyelim. Afiyet Olsun !

Yorumlar