Çikolata severler bu pasta tam size göre...evde kolaylıkla yapabileceğiniz, enfes tadı ve görüntüsü ile çocuklarınızın, misafirlerinizin çok seveceği, doğum günleri, özel günler ya da sadece canınız çikolatalı pasta çektiğinde hemen yapabileceğiniz pratik bir tarif.
Çikolatalı Pasta
Malzemeler:
* 1 paket hazır kakaolu pandispanya
Pasta Kreması İçin:
* 2,5 su bardağı süt
* Yarım su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı buğday nişastası
* 2 yemek kaşığı kakao
* 140 gr. bitter çikolata (eritilmiş)
* 200 gr. margarin veya tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
Üzeri İçin:
* 1 paket krema
* 200 gr. bitter çikolata
* 30 gr. beyaz çikolata
* 1,5 su bardağı pirinç fındık
Yapılışı:
* Tenceremize süt, toz şeker, nişasta ve kakaoyu koyalım ve koyulaşana kadar orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
* Koyulaşınca ocağı kapatıp içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve çikolatalar eriyene dek karıştıralım.
* Kremamız biraz soğuyunca içerisine matgarin ya da tereyağını ekleyip mikser ile çırpalım. Daha sonra kremamızı yaklaşık bir saat buzdolabında soğumaya bırakalım.
* Ayrı bir sos tenceresine ganaj için krema ve bitter çikolatayı koyalım, çikolatalar eriyene dek karıştıralım, krema ve çikolata birbirine iyice karışınca ganajımızı ocaktan alalım.
* Pandispanyanın alt katını servis tabağımıza alalım ve buzdolabında bekleyen kremamızın bir kısmını üzerine dökelim ve spatula yardımıyla her tarafına dağıtalım.
* Pandispanyanın diğer katını üzerine koyalım ve kalan kremayı üzerine döküp güzelce yayalım ve kremanın iyice soğuması için 2 saat kadar buzdolabında bekletelim.
* Buzdolabından çıkardığımız pastamızın üzerine ganajı dökelim ve spatula yardımıyla her yerine gezdirerek düzeltelim.
* Pastamızın kenarlarını pirinç fındık ile kaplayalım.
* Erittiğimiz beyaz çikolatayı pastamızın üzerine kaşık yardımıyla gelişi güzel dağıtalım.
* Son olarak üzerini istediğimiz şekil de çikolatalar ile süsleyelim.
* Pastamız servise hazır dilimleyerek servis yapabiliriz.
Afiyet Olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder