Fesleğenli Patlıcan Sarması

Patlıcan sevmeyenler bile fesleğenin o enfes koku ve lezzeti ile bu yemeğe bayılacak. Yapım aşaması biraz uğraştırsa da bu harika lezzet için birazcık yorulmaya değecek ;)

Fesleğenli Patlıcan Sarması Mutfak Notlarım
Fesleğenli Patlıcan Yemeği Malzemeler: * 3 orta boy patlıcan * 2 orta boy soğan * 2 orta boy domates * 1 demet fesleğen * 3-4 diş sarımsak * Sıvı yağ (kızartmak için) *50 gr. kaşar peyniri * Tuz * Karabiber Sosu İçin * 3 yemek kaşığı zeytinyağı * 2 orta boy domates * 3-4 diş sarımsak * 2 tatlı kaşığı toz şeker * Tuz

Yapılışı:

* Patlıcanları yıkayıp, alacalı soyalım ve bıçak sırtı kalınlığında uzunlamasına keselim. Dilimleri yarım saat kadar tuzlu suda bekletelim.
* Tuzlu sudan çıkardığımız patlıcan dilimlerini iyice kurulayalım ve kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
* Soğan ve sarımsaklarımızı küp küp doğrayalım. Domateslerimizi de tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Fesleğenlerimizi de ayıklayıp, yıkayalım ve ince ince kıyalım.
* Tavamıza sıvı yağı alalım ve soğan ile sarımsakları hafif pembeleşene dek kavuralım. Daha sonra domatesleri ekleyelim ve domatesler suyunu çekene dek kavuralım. Fesleğenleri de ekleyelim. Ve ocaktan alalım.
* Başka bir tavaya sosumuzu hazırlamak için sıvı yağı alalım ve domatesleri rendeleyerek ekleyelim. Domatesler suyunu çekene dek kavuralım. Sarımsakları da ekleyip bir kaç dakika daha kavuralım.
Şeker ve tuzunu da ekleyip ocaktan alalım.
* Hazırladığımız harçtan bir tatlı kaşığı alım ve kızarttığımız patlıcan dilimlerinin uç kısmına koyalım ve dilimleri rulo yaparak saralım.
* Rulolarımızı borcama aralıksız bir şekilde yerleştirelim.
* Domates sosumuzu patlıcan rulolarının üzerine gezdirelim.
* Üzerine rendelediğimiz kaşarı serpelim.
* Yaklaşık 200 derece fırında kaşarlar eriyip üzeri hafif pembeleşene dek pişirelim.
* Yemeğimizi fırından alıp ılıyınca servis yapalım. Afiyet Olsun !

Yorumlar