Karpuzlu Limonata

Yaz aylarında serinlemek için bol bol tükettiğimiz karpuz ve limonata..her ikisi birleşip karpuzlu limonata olunca, buz gibi serinleten nefis bir tat ortaya çıkıyor..Siz de deneyin bu tatdan vazgeçemeyeceksiniz ;)

Karpuzlu Limonata Malzemeler: * 1 küçük boy ya da 1 orta boy karpuz * 2 adet limon * 5-6 yaprak nane * 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker * 4-5 su bardağı su

Yapılışı:

* Limon kabuklarını rendeleyelim.
* Limon kabukları ile toz şekeri elimizle yoğurarak iyice bir birbirine karıştıralım.
* Limonların suyunu sıkalım ve şekerli karışımımıza ilave ederek karıştıralım. Hazırladığımız bu karışımı bir sürahi içerisine boşaltalım.
* Karpuzların çekirdeklerini ayırıp blenderdan geçirelim ve süzgeç yardımıyla posasını süzelim.
* Karpuz suyumuzu da sürahimize dökelim.
* Nane yapraklarını da koyalım ve suyunu ilave ederek karıştıralım.
* Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra buz küpleri ile birlikte karpuzlu limonatamızı servis yapabiliriz.
Afiyet Olsun !

Yorumlar