Yaz aylarında serinlemek için bol bol tükettiğimiz karpuz ve limonata..her ikisi birleşip karpuzlu limonata olunca, buz gibi serinleten nefis bir tat ortaya çıkıyor..Siz de deneyin bu tatdan vazgeçemeyeceksiniz ;)
Karpuzlu Limonata
Malzemeler:
* 1 küçük boy ya da 1 orta boy karpuz
* 2 adet limon
* 5-6 yaprak nane
* 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
* 4-5 su bardağı su
Yapılışı:
* Limon kabuklarını rendeleyelim.
* Limon kabukları ile toz şekeri elimizle yoğurarak iyice bir birbirine karıştıralım.
* Limonların suyunu sıkalım ve şekerli karışımımıza ilave ederek karıştıralım. Hazırladığımız bu karışımı bir sürahi içerisine boşaltalım.
* Karpuzların çekirdeklerini ayırıp blenderdan geçirelim ve süzgeç yardımıyla posasını süzelim.
* Karpuz suyumuzu da sürahimize dökelim.
* Nane yapraklarını da koyalım ve suyunu ilave ederek karıştıralım.
* Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra buz küpleri ile birlikte karpuzlu limonatamızı servis yapabiliriz.
Afiyet Olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder