Kiraz mevsimi bitmeden hem görüntüsü ile ağız sulandıran, hem de hafif tadıyla bu güzel yaz tatlısını hemen deneyerek sevdiklerinizi ve kendinizi mutlu edebilirsiniz ;)
Kirazlı Sütlü Tatlı
Malzemeler:
Muhallebisi İçin:
* 4 su bardağı süt
* 5 yemek kaşığı irmik
* 1 yemek kaşığı buğday nişastası
* 1 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
* 5 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1 tatlı kaşığı margarin
Sosu İçin:
* 400 gr. kiraz
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 çay bardağı su
* 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
* Muhallebimizi hazırlamak için tencereye irmik, nişasta, hindistan cevizi rendesi, toz şeker ve sütü koyalım. Tenceremizi ocağa alalım ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
* Muhallebimiz kaynayınca ocaktan alalım vanilya ve margarini ilave ederek karıştıralım.
* Hazırladığımız muhallebiyi ağzı geniş şarap kadehlerine boşaltalım. Ve oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alalım ve yaklaşık 4-5 saat bekletelim.
* Kirazlarımızın çekirdeklerini çıkaralım ve iri parçalar kalacak şekilde robottan geçirelim.
* Hazırladığımız kirazları tencereye alalım ve üzerine toz şeker ilave edelim.Kısık ateşte tenceremizin kapağı kapalı kirazlar sulanana dek bekleyelim. Limon suyumuzu da ilave edip kirazlar yumuşayana dek pişirelim.
* Nişastayı soğuk su ile karıştırıp, ocakta pişen kirazların üzerine karıştırarak azar azar ilave edelim.
* Tatlımızı servis ederken soğuyan kirazlı sosumuzu muhallebilerimizin üzerine paylaştıralım ve kaşık yardımıyla üzerlerini düzeltelim.
* Tatlımız servise hazır.
Afiyet Olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder