Kirazlı Sütlü Tatlı

Kiraz mevsimi bitmeden hem görüntüsü ile ağız sulandıran, hem de hafif tadıyla bu güzel yaz tatlısını hemen deneyerek sevdiklerinizi ve kendinizi mutlu edebilirsiniz ;)
Kirazlı Sütlü Tatlı Mutfak Notlarım

Kirazlı Sütlü Tatlı Malzemeler: Muhallebisi İçin:
* 4 su bardağı süt * 5 yemek kaşığı irmik * 1 yemek kaşığı buğday nişastası * 1 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi * 5 yemek kaşığı toz şeker * 1 paket vanilya * 1 tatlı kaşığı margarin Sosu İçin: * 400 gr. kiraz * 2 yemek kaşığı toz şeker * 1 çay bardağı su * 1 tatlı kaşığı buğday nişastası * 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:

* Muhallebimizi hazırlamak için tencereye irmik, nişasta, hindistan cevizi rendesi, toz şeker ve sütü koyalım. Tenceremizi ocağa alalım ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
* Muhallebimiz kaynayınca ocaktan alalım vanilya ve margarini ilave ederek karıştıralım.
* Hazırladığımız muhallebiyi ağzı geniş şarap kadehlerine boşaltalım. Ve oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alalım ve yaklaşık 4-5 saat bekletelim.
* Kirazlarımızın çekirdeklerini çıkaralım ve iri parçalar kalacak şekilde robottan geçirelim.
* Hazırladığımız kirazları tencereye alalım ve üzerine toz şeker ilave edelim.Kısık ateşte tenceremizin kapağı kapalı kirazlar sulanana dek bekleyelim. Limon suyumuzu da ilave edip kirazlar yumuşayana dek pişirelim.
* Nişastayı soğuk su ile karıştırıp, ocakta pişen kirazların üzerine karıştırarak azar azar ilave edelim.
* Tatlımızı servis ederken soğuyan kirazlı sosumuzu muhallebilerimizin üzerine paylaştıralım ve kaşık yardımıyla üzerlerini düzeltelim.
* Tatlımız servise hazır.

Afiyet Olsun !

Yorumlar