Kabak ve yeşil mercimekle yapılan ekşili çok lezzetli, Adana yöresine ait ekşili hafif bir tarif...
Mercimekli Kabak Yemeği
Malzemeler:
* 3-4 orta boy kabak
* 1 su bardağı yeşil mercimek (akşamdan ıslatılmış)
* 2 orta boy kuru soğan
* 1 yemek kaşığı salça
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* Karabiber
* Tuz
Sosu İçin:
* Yarım limon suyu
* 7-8 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
* Kuru soğanları küp küp doğrayalım, tenceremize zeytinyağını alıp soğanları ilave edelim ve diriliğini kaybenede dek kavuralım.
*Salçamızı ekleyip kavurmaya devam edelim.
* Akşamdan ıslattığımız mercimekleri de koyup üzerini bir parmak aşacak kadar su ilave edelim. Tuzunu da ekleyip mercimekler diriliğini kaybedene dek haşlayalım.
* Kabakları soyup küp küp doğrayalım.
* Sarımsakları dövüp bir kaseye alalım, üzerine limon suyu ve naneyi ekleyip karıştıralım.
* Mercimek haşlanınca kabakları da ilave edelim, tuz ve karabiberini koyalım ve kabaklar yumuşayana dek pişirelim.
* Son olarak üzerine hazırladığımız sosu ilave edelim bir beş dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alalım.
* Yemeğimizi ılık olarak servis yapabiliriz.
Afiyet Olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder