Mercimekli Kabak Yemeği

Kabak ve yeşil mercimekle yapılan ekşili çok lezzetli, Adana yöresine ait ekşili hafif bir tarif... Mercimekli Kabak Yemeği Malzemeler: * 3-4 orta boy kabak * 1 su bardağı yeşil mercimek (akşamdan ıslatılmış) * 2 orta boy kuru soğan * 1 yemek kaşığı salça * Yarım çay bardağı zeytinyağı * Karabiber * Tuz Sosu İçin: * Yarım limon suyu * 7-8 diş sarımsak * 1 tatlı kaşığı nane

Yapılışı:

* Kuru soğanları küp küp doğrayalım, tenceremize zeytinyağını alıp soğanları ilave edelim ve diriliğini kaybenede dek kavuralım.
*Salçamızı ekleyip kavurmaya devam edelim.
* Akşamdan ıslattığımız mercimekleri de koyup üzerini bir parmak aşacak kadar su ilave edelim. Tuzunu da ekleyip mercimekler diriliğini kaybedene dek haşlayalım.
* Kabakları soyup küp küp doğrayalım.
* Sarımsakları dövüp bir kaseye alalım, üzerine limon suyu ve naneyi ekleyip karıştıralım.
* Mercimek haşlanınca kabakları da ilave edelim, tuz ve karabiberini koyalım ve kabaklar yumuşayana dek pişirelim.
* Son olarak üzerine hazırladığımız sosu ilave edelim bir beş dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alalım.
* Yemeğimizi ılık olarak servis yapabiliriz. Afiyet Olsun !

Yorumlar