Patatesli Çiğ Börek

Peynirli, ıspanaklı ya da kıymalısı da yapılan, hamurundan ötürü çok yağ çekmeyen, puf puf kabaran, çıtır çıtır çiğ böreğin biz patateslisini yaptık. Çay saatleriniz de, kahvaltılarınız da bu lezzetli böreğe yer ayırmanızı öneririm ;)

Patatesli Çiğ Börek Mutfak Notlarım
Patatesli Çiğ Börek Malzemeler: Hamuru İçin: * 1 kilo un * 1 tatlı kaşığı tuz * 2,5 su bardağı ılık su * 1 paket kabartma tozu * 3 adet haşlanmış patates rendesi * 2 dal taze soğan * 2-3 dal maydanoz * Sıvı yağ * Karabiber * Kimyon

Yapılışı:

* Unumuzu bir yoğurma kabına eleyerek içerisine kabartma tozu ve tuzu ekleyelim. Unumuzun ortasını elimizle açalım ve suyunu koyarak yoğuralım.
* İç harcımızı hazırlarken hamurumuzu dinlendirelim.
* İç harcımız için bir kasenin içerisine haşlayıp rendelediğimiz patatesleri, küçük küçük doğradığımız taze soğan ve maydanozları, karabiber ve kimyonu alarak karıştıralım.
* Tezgahımızı unlayıp dinlendirdiğimiz hamurumuzu buraya alalım ve hamurdan bezeler koparalım.Her bir bezeyi merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açalım. Hazırladığımız iç harcı hamurun yarısına koyarak diğer yarısını üzerine kapatalım ve kenarlarını kapanması için parmaklarımızla bastıralım.
* Sıvı yağı tavada kızdıralım ve hazırladığımız hamurları arkalı önlü kızarana dek çevirerek pişirelim.
* Pişilerimizi sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet Olsun !

Yorumlar