Bu meyveli, jelli, yoğurtlu yapımı çok pratik, hafif yaz pastasını şeftali, kayısı, dut gibi farklı meyvelerle de yapabilirsiniz.
Üzümlü Nektarinli Pasta
Malzemeler:
* 5 çay bardağı su
* 1 paket çifte kavrulmuş petibör bisküvi
* 1 paket muzlu jel
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1,5 su bardağı yoğurt
* 1 adet nektarin
* 10-15 adet üzüm
Yapılışı:
* Çifte kavrulmuş petibör bisküvileri robottan geçirelim.
* Jeli, suyu ve toz şekeri bir tencereye alalım ve sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
* Ilıyan 2,5 çay bardağı jeli robottan geçirdiğimiz bisküviler ile karıştıralım. Karışımı borcama dökerek elimizle iyice bastırarak düzeltelim.
* Bir kasede yoğurt ve 1 çay bardağı jeli karıştıralım. Bisküvili tabanın üzerine dökelim ve 1 saat dondurucuda bekletelim.
* Dondurucudan çıkardığımız pastamızın üzerini nektarin ve üzüm ile istediğimiz gibi süsleyelim.Kalan jeli meyvelerin üzerinde gezdirelim ve pastamızı bir gece buzdolabında bekletelim.
* Pastamızın üzerine hindistan cevizi rendesi serperek servis yapabiliriz.
Afiyet Olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder