Üzümlü Nektarinli Pasta

Bu meyveli, jelli, yoğurtlu yapımı çok pratik, hafif yaz pastasını şeftali, kayısı, dut gibi farklı meyvelerle de yapabilirsiniz. Üzümlü Nektarinli Pasta Malzemeler: * 5 çay bardağı su * 1 paket çifte kavrulmuş petibör bisküvi * 1 paket muzlu jel * 2 yemek kaşığı toz şeker * 1,5 su bardağı yoğurt * 1 adet nektarin * 10-15 adet üzüm

Yapılışı:

* Çifte kavrulmuş petibör bisküvileri robottan geçirelim.
* Jeli, suyu ve toz şekeri bir tencereye alalım ve sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
* Ilıyan 2,5 çay bardağı jeli robottan geçirdiğimiz bisküviler ile karıştıralım. Karışımı borcama dökerek elimizle iyice bastırarak düzeltelim.
* Bir kasede yoğurt ve 1 çay bardağı jeli karıştıralım. Bisküvili tabanın üzerine dökelim ve 1 saat dondurucuda bekletelim.
* Dondurucudan çıkardığımız pastamızın üzerini nektarin ve üzüm ile istediğimiz gibi süsleyelim.Kalan jeli meyvelerin üzerinde gezdirelim ve pastamızı bir gece buzdolabında bekletelim.
* Pastamızın üzerine hindistan cevizi rendesi serperek servis yapabiliriz.
Afiyet Olsun !

Yorumlar