Özellikle vücudunda demir eksikliği olanların sık tüketmesi gereken sebzelerden biri olan pazıyı, yoğurt, havuç ve sarımsakla tadına doyamayacağınız güzellikte bir lezzete dönüştürebilir ve de diyet yemeği olarak da rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Yoğurtlu Pazı Kavurması
Malzemeler:
* 1 demet pazı
* 2 orta boy kuru soğan
* 3-4 diş sarımsak
* 1 orta boy havuç
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* Tuz
* Karabiber
Yapılışı:
* Kuru soğanları küp küp doğrayalım. Tenceremize sıvı yağı alıp soğanlarımızı ekleyelim ve soğanlar pembeleşene dek kavuralım.
* Havuçumuzu rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim. Havuçumuzu da tencereye ekleyip diriliğini kaybedene dek kavuralım.
* Yıkayıp ayıkladığımız pazıları dal kısımlarını doğrayalım ve bunları da tenceremize ekleyelim.
* Pazı yapraklarımızı da doğrayıp tenceremize ekleyelim ve pazımız diriliğini kaybedene dek kavurmaya devam edelim.
* Tuz ve karabiberi de ekleyip bir kaç dakika daha kavuralım.
* Bir kase içerisine yoğurt ve sarımsak rendemizi alıp çırparak sosumuzu hazırlayalım.
* Pazı kavurmamız ılıdıktan sonra servis tabağına alalım ve yoğurtlu sosumuzu üzerine gezdirelim ve servis yapalım.
Afiyet Olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder