Pastalarınızın Parlaması İçin...
Pastanelerde gördüğünüz meyveli pastaların üzerinin nasıl parlak durduğu hep gözünüze çarpmıştır. Bunu siz de evde kendi yaptığınız meyveli pastalarda kolayca yapabilirsiniz. Pastanızın üzerine meyveleri dizdikten sonra meyvelerin üzerine hafif ateşte eritmiş olduğunuz kayısı marmelatını sürün.
Balığınız Daha Lezzetli Olsun...
Balığın pişme suyuna sebze yerine bir bardak şarap koyarsanız daha lezzetli bir balık elde edeceksiniz.
Makarnayla Soya Sosu...
Makarnanızı yaparken makarnanın pişme suyuna 1 çorba kaşığı soya sosu koyarak pişirin.
Çorbanın Lezzetini Arttırın...
Eğer pişirdiğiniz pirinç çorbasının daha lezzetli olmasını istiyorsanız çorbanın pişmesine yakın içine iki parmak süt ekleyin ve düzgün bir şekilde karıştırın.
Kalamar Kızartmak...
Kalamarı kızartırken tavaya bolca sıvı yağ koyun ve 3-4 çorba kaşığı su ilave edin. Burada ikisinin de soğuk olması çok önemli. Böylece kalamarlarınızın renginin altın sarısı ve içlerinin de yumuşacık olduğunu göreceksiniz.
Un Yok Pudra Şekeri Var...
Fırında pasta yaparken kek kalıbınıza un yerine pudra şekeri ve kakao karışımı dökün. Üzerine kek hamurunu dökün. Pastanızın tadı da daha güzel görünüşü de daha güzel olacaktır.
Bebe Yağı Kremden Daha İyi...
Sabah uyanınca yüzünüzü bebe yağı ile temizleyin ve hafif bir şekilde masaj yapın. Bu yüzünüze canlılık ve renk kazandırır. Daha sonra bebe yağının üzerine krem sürmenize gerek kalmaz ama makyaj yapmadan önce cildinizin yağı iyice emdiğinden emin olun.
Naylon Çorapları Değerlendirin...
Güller İçin Ispanak Suyu...
Gül saksınızın dibine ıspanak suyu koyun. Burada dikkat etmeniz gereken şey ise ıspanak suyu sakın tuzlu olmasın. Güllerinizin büyüdüğünü ve yapraklarının zümrüt yeşili olduğunu gözlemleyeceksiniz.
(*)Yazımız basılı yayın organlarından bilgilendirme amaçlı hazırlanıp yazılmıştır.
Yorumlar
Yorum Gönder