Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden, lif oranı yüksek, doyurucu ve leziz kısırı esmer bulgurla yaptık. Çay saatlerinin bu sevilen lezzetini lif oranı yüksek olduğu için diyetlerinizde de kullanabilirsiniz.
Esmer Bulgurlu Kısır
Malzemeler:
* 1 su bardağı esmer bulgur
* 1,5 su bardağı kaynar su
* 1 adet kuru soğan
* 4-5 adet yeşil soğan
* 1 adet domates
* 2-3 adet sivri biber
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet dereotu
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
* Yarım limon suyu
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
* Bulguru kabımıza alalım ve üzerine kaynar suyu döküp kapağını kapatalım.
* Yeşil soğan, sivri biber, domates, maydanoz ve dereotunu küçük küçük doğrayalım.
* Bulgur kabarınca içerisine kuru soğanı rendeleyelim, tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip iyice karıştıralım.
* Hazırladığımız sebzelerle bulguru aynı kaba alalım. Üzerine limon suyu ve zeytinyağ ilave edip karıştıralım.
* Kısırımız servise hazır ;)
Afiyet Olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder